Schoonheidssalon Sien

Ook in tijden van corona zijn er ondernemers bezig met de opstart van hun zaak! 👊🏼

WIE WAT WANNEER
Sien Mattheus Schoonheidssalon Sien °1 maart 2021 — Aarschot

Sien begon zes jaar geleden aan haar avontuur: van boekhoudster-fiscalist tot schoonheidsspecialiste. De opening van haar eigen schoonheidssalon is de kers op de taart. Ze opent haar salon in het voormalig café Den Anker (voordien t’ Pompierke) op de Bonewijk. Haar verhaal is er eentje waarbij corona stokken in de wielen stak, maar waarbij ze ook de wind in de zeilen had.

Winkeleninaarschot.be kreeg al een preview. Tussen de hoge plafonds, pas geverfde muren en natuurlijke schoonheidsproducten ontmoetten we Sien (en Joris) voor een leuke babbel over hun avontuur.

“Ervoor zorgen dat je alles even vergeet.”

Als klein meisje ging ik met mijn mama mee naar de pedicure, Ria, bij ons in de straat in Rillaar. Er was ook een winkeltje met ‘parfummekes’ en allerlei productjes. Ik vond dat schitterend. Daar is het eigenlijk begonnen.

Toen ik volwassen was, besefte ik dat ik een job als boekhoudster-fiscalist niet voor de rest van mijn leven wou doen. Ik ben een cursus pedicure gaan volgen in avondschool. Meteen had ik de smaak te pakken, dus volgde ik ook een module gespecialiseerde voetverzorging en een module gelaatsverzorging. Om uiteindelijk het diploma van schoonheidsspecialiste te behalen, moest ik nog een module massage doen. Eerlijk gezegd, ik ben begonnen aan die module omdat het moest. Ik was ervan overtuigd dat masseren niks voor mij was, maar uiteindelijk is het wat ik het liefste doe: mensen zien genieten, ervoor zorgen dat ze even alles vergeten… Ik word er zelf ook relaxed van. Dan ben ik begonnen als schoonheidsspecialiste, met mijn behandelstoel in mijn living, voor vrienden en familie. Tijdens de kerstperiode mocht ik bij Ria gaan helpen.

Ruimte maken voor de grote sprong

Eerst maakte ik de sprong naar zelfstandige in bijberoep, terwijl ik nog voltijds werkte. Maar altijd ‘s avonds en in het weekend bijwerken, dat is geen leven. Daarom ben ik halftijds gaan werken, zodat ik voor de rest mijn ding kon doen. Als je er zelf geen ruimte voor maakt, gaat het ook niet gebeuren. Ik heb een plakkaat aan de deur gehangen en na een jaar heb ik zelfs een klantenstop moeten invoeren. Enkel met een plakkaat en mond-aan-mond reclame. Ondertussen hebben we dit pand gekocht.

“Da’s mijnen held”

We hebben de verbouwing op een jaar afgerond, een beetje dankzij corona – die ons meer ruimte heeft gegeven om door te werken – maar vooral dankzij Joris, mijn vriend. Hij heeft hier echt alles zelf gedaan. Er was echt veel werk: alles eruit, uren schrobben aan het plafond dat geel zag van de nicotine… ‘Da’s mijnen held’. Hij zorgt ervoor dat ik durf. Als ik aan het twijfelen sla of dit wel zou lukken, dan zegt hij: “doet dat maar gewoon”. Dat duwtje heb ik soms nodig, anders blijf ik twijfelen. En nu ook, want door corona zakt soms de moed in mijn schoenen. Ik heb geïnvesteerd in dit salon en in producten. Mensen zien af, omdat ze niet naar de pedicure kunnen. Maar dan is Joris er altijd om mij terug op te peppen.

Kriebels van ‘gelukkigheid’

Gelukkig heb ik ook mijn klanten, mijn trouwe klanten. Zij sturen spontaan berichtjes om te vragen hoe het gaat. Dan krijg ik kriebels in mijn hart van ‘gelukkigheid’. Gewoon, omdat ze aan mij blijven denken en mij blijven steunen. Ze zijn meer dan klanten. Ik bouw ook echt een band op met hen. Ik ga zo blij zijn als ik hen terugzie, als ik terug mag beginnen.

Kleine meisjesdroom

Ik heb zelf een hele slechte huid. Hoe goed ik die ook verzorgde, het bleef moeilijk. Tot ik mij begon te verdiepen in natuurlijke huidverzorging. Vroeger was dat nog niet zo hip en moest ik wel wat zoeken. Ik ben toen op Cîme gestoten en heb afgesproken met de dames achter het merk. Het was een match. Ik gebruikte hun producten bij mijn gelaatsverzorging en ook mijn klanten waren fan. Ik had dan ook altijd enkele productjes in huis om aan hen te verkopen. In dit pand, dicht bij de stad en met de mogelijkheid om een ‘etalageke’ te maken, konden we ons gamma aan producten uitbreiden met Evolve.

Het is een beetje mijn ‘kleine meisjesdroom’ om een winkeltje te hebben, zeker met producten waar je in gelooft. Het plan is er om hier op zaterdagen een shop te openen. Je kan dan kennismaken met de producten. Misschien niet elke zaterdag, want je moet jezelf niet te veel regeltjes opleggen vind ik. Als het plakkaat buitenstaat, ben je welkom.

Verknocht of praktisch?

Mijn salon openen in Aarschot was een bewuste keuze. Leuven was veel praktischer geweest, omdat Joris en ik daar allebei werken. Maar dat is toch niet hetzelfde als Aarschot. We zijn allebei opgegroeid in een deelgemeente. Erna trek je dan toch naar de stad. Ondertussen zijn we hier wel aan verknocht geraakt. We hebben ook een huis gekocht tegenover ons favoriete café (De Oude Tijd, n.v.d.r.), dat helaas dicht is gegaan. Maar wij gaan hier niet meer weg!

 

LEUVENSESTRAAT 34
3200 AARSCHOT
  Facebook


Goesting gekregen om zelf ook een zaak te starten in Aarschot?
Neem een kijkje op de website van stad Aarschot voor beschikbare handelspanden. Contacteer de dienst lokale economie: 016 55 04 10, lokale-economie@aarschot.be.

Tekst: Sarah Holemans en Ingeborg Verstappen
Gepubliceerd: 16 februari 2021